Vecka 1

SAMSUNG
Första veckan med träningsprogrammet har gått och jag lyckades faktiskt med fyra pass! Är mäkta imponerad av mig själv, även om det såg dystert ut när transportlöpningen till jobbet på torsdag föll bort pga familjepusslet. Istället blev det tre pass på lika många dagar i helgen, och för att inte bli överansträngd direkt ersatte jag ”40 minuter distans” med en och en halv timme cykling på lördagen. Härlig premiärtur, även om fötterna frös i cykelskorna och det fanns gott om grus på cykelvägarna. Jag tog den klassiska rundan via Singsby och Karperö, men när jag cyklade över den nya omfartsvägen, som ännu inte är öppnad för trafik, kunde jag inte hålla mig från en liten avstickare. En helt ny väg utan trafik, solen och vinden i ryggen. Cyklade så långt det fanns väg, vände om och stånkade i motvinden tills asfalten tog slut och en vält på helgledigt indikerade att det var dags att svänga om.
SAMSUNG

De andra två passen gjorde jag som det stod i programmet, 30 minuter distans och 20 minuter fartlek. Det första blev en uppfriskande runda i regn och storm, bra test för nya jackan efter att jag laddat upp med kladdkaka till fredagsmyset. Fartleken var mitt första seriösa intervallpass och jag förstod direkt varför intervaller ses som så effektiv träning. Det var ju tungt, fastän mina intervaller inte var längre än avståndet mellan tre lyktstolpar.

Efter att ha tränat tre dagar i rad tyckte jag nog att 16 veckor med så här mycket träning känns lite väl, var ska jag ta all tid ifrån, men efter en dags paus är jag laddad igen. Imorgon springer jag antagligen två av veckans pass på en dag, eftersom jag planerar att springa till och från jobbet. Sen är det ju bara hälften av turerna, men nästan hela veckan kvar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s