2012 och de följande 365

2012 utmärker sig inte som något cykelår, det får 2011 stå för. Istället blev förra året löpningens år på många sätt. Boken Born to Run gav lusten att springa en rejäl skjuts framåt och mycket annat löparrelaterat gjorde att 2012 var året då jag åtminstone mentalt kände mig som en löpare, även om antalet km och farten kanske inte var något att skryta med alla gånger. NiceRun och BotniaLöpet, Facebookgruppen Knit and Run, Upploppet i P1 och Löparpodden är alla bidragande faktorer som jag är mycket glad över. Nu har jag tänkt att 2013 också ska bli ett springår, och jag utmanar mig själv med att jag ska springa minst 365 km sammanlagt i år. Det är väl inte så mycket, en futtig km om dagen, men å andra sidan krävs det regelbunden löpning hela året och jag tror det är riktigt lagom för mig som brukar ha en ovana att komma av mig.

Cyklingen då? 2011 blev det dryga 3000 km på hela året, 2012 blev det nog under 3000 km (fattades väl några hundra). Vardagscyklingen tog över och på den roliga cykeln har jag inte ens cyklat en tredjedel av hela årets distans. Hur det blir med cyklingen i år får vi se när våren kommer, tills det stretar jag vidare med cykelkärran och den gamla trotjänaren.

Gott nytt träningsår!

Annons

3 comments

  1. Det verkar som ett bra och överkomligt mål! Men cyklingen – ska vi tumma på att det blir mer cykling 2013 än 2013?? För mig var det till min överraskning ett riktigt dåligt cykelår 2012, jag som var så peppad när säsongen tog slut 2011…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s